El Club Infantil i Juvenil de Sanfeliu vol posar en marxa un programa d’atenció a adolescents i joves que es trobin en un context que els pugui fer deixar els estudis de forma prematura i fa una crida perquè persones adultes facin de mentores i referents. Es tracta d’una iniciativa engegada per la Fundació Bofill per mirar de reduir la taxa d’abandonament escolar a Catalunya, a la qual s’hi ha afegit l’entitat de la nostra ciutat.

Es tracta d’acompanyar adolescents i joves d’entre 14 i 18 anys en etapes de transició educativa i que “estiguin en risc d’abandonar els estudis“, segons que ha comentat Marina Gaju Samper, coordinadora del Casal Jove del club Infantil i Juvenil Sanfeliu.

A hores d’ara, l’abandonament prematur dels estudis afecta un 17% de l’alumnat català i 1 de cada 6 joves de Catalunya deixa els estudis abans de graduar-se de Batxillerat o FP de grau mitjà.

Les persones interessades poden consultar el web del projecte o adreçar-se al CIJ Sanfeliu. Les mentores i mentors rebran una formació inicial, però no cal que tinguin cap titulació específica.

El repte inicial del projecte és poder formar 10 parelles d’entre 14 i 18 anys que es trobin en un estat d’incertesa acadèmica i estudiants ja adults i persones també adultes amb una vida normalitzada “que puguin tractar-les d’igual a igual, de tal manera que s’adonin que també poden fer el mateix”, ha dit Marina Gaju Samper.

El projecte comptarà amb l’ajut d’un grup d’adolescents que ja fan tasques de mentoria amb la mainada. És el cas de l’Àngel García, jove del Club infantil i juvenil Sanfeliu. Ha assenyalat que “m’he ficat en el projecte perquè és una cosa que m’agrada, m’ho passo bé i em relaciono amb gent de la meva edat i costums”.

El projecte de mentoria del Club Infantil i Juvenil de Sanfeliu preveu trobades informals una vegada a la setmana per fer activitats diverses, sempre amb el propòsit de generar dinàmiques i vincles que ajudin a fer el pas de continuar els estudis més enllà de la Secundària obligatòria.