La biblioteca plaça Europa i el CAP del Gornal organitzen el club de lectura “En bona companyia”. Es tracta d’una activitat de trobada intergeneracional en què setmanalment persones grans que se senten soles llegeixen contes i juguen amb infants.

Amb aquest club de lectura, els més petits aprenen a familiaritzar-se amb els llibres. Però més enllà de fomentar la lectura, la biblioteca vol ser un espai de trobada i de vincle entre grans i petits. Així, a més dels contes, aquest grup de dones també els expliquen com vivien quan elles eren petites i, fins i tot, els ensenyen els jocs de la seva infantesa.

Susanna Galí, directora de la biblioteca Plaça Europa, explica que “volem establir un intercanvi que abans, en un context de famílies extenses, era normal que es donés en l’àmbit domèstic. Nosaltres intentem suplir aquest espai que de socialització i relació intergeneracional entre els avis i els infants”.

I és que el principal objectiu d’aquesta iniciativa que dinamitza el CAP del Gornal és combatre la soledat entre la gent gran.

En aquest sentit, per Laia Herrero, referent de benestar emocional comunitari del CAP, “fem l’activitat amb usuaris que tenen soledat percebuda, és a dir, que encara que estiguin envoltats de gent se senten sols. I ho fem amb infants perquè els estudis diuen que les activitats intergeneracionals ajuden molt la gent gran a relacionar-se i a motivar-los per apuntar-se a d’altres activitats per anar fent xarxa”.

“Jo soc vídua i el club de lectura em dona més ànims i més tracte social que si estic sola a casa. A més, així saps que tens l’obligació de sortir”, explica l‘Irene Pilar, una de les àvies que participen en el projecte. 

Després de sis sessions, el club de lectura “En bona companyia” finalitzarà la setmana que ve amb un conte que recull algunes de les històries personals de les participants. L’activitat, però, seguirà fins a la tardor a la biblioteca de La Bòbila l’últim dimarts de cada mes, en aquest cas coorganitzada amb el CAP Pubilla Cases.