El Cicle Blues & Boogie celebra, enguany, la seva majoria d’edat i ho fa amb una programació farcida de noms internacionals i mantenint l’essència del festival. A partir del 27 d’octubre i fins al 25 de novembre diferents espais de L’Hospitalet s’ompliran de música d’arrel afroamericana amb una quinzena d’activitats i concerts gratuïts.

Un dels organitzadors del cicle, Andrés Luque, explica que el cicle va començar al 2009 agafant el relleu de la Nit del Blues a L’Hospitalet i del Blues a l’estiu. Des de llavors, el cicle només ha fallat a l’any 2012, a causa de la crisi econòmica. La valoració, doncs, d’aquests 18 anys “ha estat molt positiva”, explica el també director del CC Collblanc-La Torrassa. “Any rere any, amb molts esforços hem portat figures molt destacades d’aquest estil musical, i sempre amb molta il·lusió i preocupació perquè sigui un producte de qualitat i divers”, diu Luque.

En aquesta edició destaca la presència del britànic Mike Vernon, reconegut productor discogràfic i fundador del segell independent Blue Horizon, que ha treballat en discos de mestres del blues com John Mayall o Eric Clapton al llarg de més de seixanta anys en la indústria de la música. Vernon oferirà el 27 d’octubre una conferència on respondrà preguntes sobre la seva professió i un dia més tard oferirà un concert amb Cat Squirrel, el seu nou projecte. 

Completen el cartell una àmplia varietat de bandes i artistes nacionals i internacionals com Tuccis, Boozan Dukes, Reinaldo Rivero i Alberto Gulias “Los Gumbo”, Indigo Blues, Rob Stone & David Giorcelli, Poyo Moya Trio, The Bad Habits i Gisele Jackson & The Shu Shu’s. 

Com a novetat, la música en directe continuarà a les jam sessions de blues i soul. Tindran lloc cada dijous i diumenge de novembre, de 19 a 21 hores, al Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet.

Com és habitual, el cicle inclou activitats paral·leles com exposicions, xerrades i cercaviles a l’estil de les second line de Nova Orleans (els Estats Units) seguides de concerts al carrer. Destaquen “El blues d’elles”, una xerrada-concert adreçada al públic familiar que recorre la història del blues protagonitzada per dones cantants i compositores, i l’exposició “Història del cicle L’HBB en imatges”, que recupera la tradició bluesera de L’Hospitalet.  

La festa de tancament, la Boogie-Woogie Jubilée a l’Auditori Barradas el 25 de novembre, la protagonitzaran tres exponents en l’àmbit mundial: Lucca Filastro & Christian Rannenberg & Lluís Coloma Trio amb un concert per gaudir i viatjar per la història del blues i el boogie woogie.  

Tots els concerts i activitats són gratuïts excepte la Boogie-Woogie Jubilée. A la resta d’espais, l’accés és lliure amb aforament limitat. L’accés a la sala s’obrirà trenta minuts abans de l’inici del concert. També hi haurà la possibilitat de seguir els concerts en directe a través de les xarxes socials. 

El cicle Blues & Boogie està organitzat pel Centre Cultural Collblanc-La Torrassa amb el suport de la Societat de Blues de Barcelona.