Per tal de commemorar el cinquanta aniversari de la publicació del llibre ‘Els altres catalans’, de Paco Candel, alumnes de teatre de l’Escola de Música-Centre de les Arts i dels cursos de Normalització Lingüística estrenaran una espectacle teatral basat en aquest llibre. La representació tindrà lloc al Centre Cultural Claveles.

Un grup de joves i adults de l’Escola de Música-Centre de les Arts i de les classes de català de Normalització Lingüística de L’Hospitalet fa mesos que assagen un seguit d’esquetxos teatrals basats en la novel•la ‘Els altres catalans’. La dramatúrgia d’aquest espectacle l’ha realitzat el grup Pentatreatre Atòmic que ha muntat quatre esquetxos: crisi, psicodrama, país d’acollida i el coco.

La intenció de l’espectacle és reflexionar sobre els temes cabdals del llibre de Paco Candel, que parla de la immigració a Catalunya. Aspectes com el dol de l’emigració, la identitat, la integració, la imatge negativa que tenien els murcians, es tracten en aquest espectacle.

La representació tindrà lloc dissabte, 21 de juny, a les 19 hores al Centro Cultural Claveles i forma part de les activitats per commemorar els 50 anys del llibre ‘Els altres catalans’. L’aforament és limitat i es recomana reservar entrada a l’adreça de correu emusica.arts@l-h.cat.

El muntatge és també una de les activitats realitzades pel grup de teatre de l’Escola de Música-Centre de les Arts, que enguany ha iniciat una nova etapa. Segons la directora, Núria Sempere, el pròxim curs continuarà la formació teatral adreçada a infants, joves i adults. “Els resultat artístics d’aquest curs han estat molt rellevants”, ha explicat Sempere.