Joan Pallarès, ex professor del Centre Educatiu, ha presentat el llibre “FAX, mig segle educant”. És un document de més de 300 pàgines que recull gran part de les vivències i emocions de totes aquelles persones que han passat per les aules. 

Amb la presentació de llibre “FAX, mig segle educant”, el Centre Educatiu, ubicat al barri de Can Serra, inicia tot un any de celebració. Aquest primer acte ha estat tot un éxit en les tres sessions que s’ha hagut de fer per tal de poder arribar als prop de 3.000 alumnes que han passat per les aules en aquests 50 anys.

Joan Pallarès, que ha exercit de professor durant 47 anys al FAX, ha recopilat tot un seguit d’experiències, sentiments i emocions, que ex alumnes i professors han volgut compartir. Per fer-ho possible, Pallarès ha creat una pàgina a Internet per tal que tothom, estiguès on estiguès, poguès enviar les seves fotografies i les seves anècdotes.

Segons explica Pallarès: “hem volgut que sigui un llibre tendre i que els lectors se sentin identificats. Tenim fotografies i anècdotes de festivals, viatges, etc. Hem rebut moltes però jo tinc totes les històries gravades a la ment i al cor”.

Han estat molts els alumnes que han volgut assistir a aquesta presentació; alguns, fins i tot han recurregut centenars de kilomètres. La Remedios Navarro, alumna de l’escola de l’any 1963 ha vingut des de Madrid: “recibí un mensaje de Joan Pallarès i no podía decir que no. El profesor ha dejado mucha huella, nos llevaba a conciertos, nos ponía la música de Serrat en clase y siempre nos leía el periódico. Es algo difícil de superar”.

A la portada del llibre apareixen uns castellers i una anxeneta que porta una torxa a la mà, el símbol de l’escola. Fax significa llum en llatí i aquest muntatge representa la pinya que fa tota la comunitat educativa (pares, mares, alumnes, professors…) per aconseguir il•luminar a moltes més generacions que encara están per arribar.