El Centre d’Estudis de L’Hospitalet ja ha posat a la venda el calendari amb imatges històriques de la ciutat per a l’any vinent. Enguany es tracta d’una edició molt especial perquè l’any 2024 l’entitat celebra 40 anys de vida. Una fita que no podia passar desapercebuda I que hi és present amb un mural a les pàgines centrals. “Hi mostrem un recull d’imatges d’algunes de les activitats principals del Centre d’Estudis”, ha explicat Vicens Sabater, membre de la junta del CELH i responsable del projecte del calendari.

El calendari del Centre d’Estudis convida a conèixer L’Hospitalet mes a mes a través d’imatges històriques que mostren com ha canviat la ciutat. Entre les fotografies s’hi troba, per exemple, una instantània de la rambla de Just Oliveres dels anys 30 amb un grup de minyons escoltes enfilant rambla amunt, una perspectiva de la plaça Espanyola quan encara hi circulaven cotxes al seu voltant, una dels anys 60 quan els barris de Sant Josep i Santa Eulàlia convivien amb el pas a nivell del ferrocarril de Barcelona-Vilanova o una de la cursa ciclista l’any 1962.

A més, enguany el calendari del 2024 també té un espai dedicat a les lluites veïnals amb tres fotografies, una d’elles, a la contraportada. “Un dels darrers projectes que ha fet l’entitat aquest any és un recull dels moviments veïnals dels últims 50 anys i que es veurà traduït en una exposició”, ha apuntat Sabater.

I fent esment a aniversaris, el calendari també inclou un homenatge a la botiga històrica del centre Cal Monrós, que celebrarà 70 anys.

El calendari es pot adquirir per 8 euros i està disponible a diversos establiments arreu de la ciutat. Podeu consultar-ne la llista en aquest enllaç. Amb aquesta iniciativa el Centre d’Estudis dona a conèixer la història de la ciutat i els permet finançar futurs projectes.