El CES LH presenta el programa formatiu que impartirà a partir del setembre. Es tracta de dos itineraris formatius basats en les necessitats del sector de les energies renovables: instal·ladors de plaques fotovoltaiques i manteniment de vehicles híbrids i elèctrics. Segons un estudi de la Fundació BCN FP, el 82% de les empreses no troben treballadors amb formació específica. 

La Fundació BCN Formació Professional ha fet un estudi per conèixer quines són les necessitats de les empreses del sector de les energies renovables. Una de les conclusions que s’han extret, basat en la resposta de 140 empreses, és que el 82% tenen dificultats per trobar treballadors amb una formació específica.

El coordinador de l’Observatori de la FP, Ángel Terriño, ha explicat que “pel que fa a instal·ladors i mantenidors de plaques solars, de parcs eòlics i generadors de biomassa hi ha un nínxol d’oportunitats per qualsevol persona que busqui feina. A més, el sector de l’energia renovable es troba en creixement continu tant en l’àmbit domèstic, com en l’empresarial o de les ciutats”.

Basant-se en aquestes dades, el Centre de l’energia i la sostenibilitat de L’Hospitalet (CES L’H) ha dissenyat el programa “L’H energia: cefei amb dos primers itineraris formatius: Instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i manteniment de vehicles híbrids i elèctrics. Un d’ells té una variant pensada per a persones sense coneixements d’electricitat.

Segons ha explicat la tècnica en formació, Ana Carrasco, “ens agradaria fer un d’aquests cursos només per a dones, tot i que també donem preferència als joves o majors de 45 anys en situació d’atur. És una formació pensada per aquell qui vulgui iniciar-se en les energies renovables o bé fer un canvi de sector”.

Les preinscripcions es poden fer en línia a través del web dinamitzacilocallh.catTots els cursos començaran al setembre. 

CES, impuls a la transició energètica

El Centre per l’Energia i la Sostenibilitat, CES L’H, és una iniciativa de l’Ajuntament, per impulsar la transició energètica, promoure l’ús d’energies renovables i empoderar energèticament a la ciutadania i les empreses locals.

Des de les instal.lacions de Gornal Activa presta assessorament i suport a les empreses i des del CEMFO fa formació orientada a cobrir les necessitats i tendències de les noves demandes del mercat de treball derivades de la transició energètica.

El CES L’H neix de la voluntat del municipi per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que marca l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.