El Centre d’Art Tecla Sala presenta l’exposició “Límit obert”de l’artista uruguaià Juan de Andrés. Aquesta exposició és un recull de la seva obra amb especial incidència en els últims deu anys però també recorda els seus períodes anteriors. La mostra és una selecció de pintures, assemblatges i escultures.

Juan de Andrés ha desenvolupat gran part de la seva obra a Barcelona, on va residir des del 1980 fins al 2011, abans de retornar a l’Uruguai, el seu país d’origen.

Sense necessitats de figures, només mitjançant les relacions entre formes geomètriques, tons, colors i materials reflecteix valors vitals que expressen també valors espirituals: serenitat, llibertat, calidesa, saviesa, obertura mental i sensorial.

Juan de Andrés, ha assegurat que “tot el món, l’univers és dual, existeix el dia, la nit, l’home, la dona i així continuem. Aquesta dualitat esta present en la meva obra: Per què la geometria?. És un fet racional, però a més dins d’aquesta geometria està el fet emocional que es troba dins dels colors. El color és essencialment emocional”.

De Andrés ha sabut compondre tota la seva obra a partir d’uns plantejaments on la pintura sembla estar sempre a punt de convertir-se en una altra cosa. La seva pintura expandida estableix i trenca límits, ofereix desenvolupaments, desplegaments i valors que se solen identificar com a propis de l’arquitectura, la música i l’escultura.

Juan Bufill, comissari de l’exposició ha explicat que “sempre que he vist la seva obra he tingut aquesta sensació que estan molt delimitades les formes geomètriques però que sempre hi ha una mena de llibertat o d’obertura cap un altre cosa. És una pintura que està a punt de convertir-se en escultura o fins i tot evoca figures d’arquitectura”.

L’exposició es podrà veure fins al 30 de juny i ofereix dues activitats associades per acostar l’obra de l’artista uruguaià al públic general.