Fins al 28 de maig es pot visitar al Centre d’Art Tecla Sala l’exposició “Cosmos-Caos”, de l’artista Ferran Garcia Sevilla. Aquesta acció es fa amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya, que ha rebut una important donació del conjunt d’obres del període conceptual de l’artista mallorquí.

El cosmos i el caos, l’equilibri entre l’ordre i el desordre que regeix des de l’univers fins a les relacions humanes és la constant en l’obra de Ferran Garcia Sevilla. Una invitació a reflexionar sobre qüestions com els misteris del cosmos o els mecanismes de poder i violència de la societat.

En aquesta exposició retrospectiva es poden veure, per primera vegada juntes, obres de les diferents etapes pictòriques de l’autor. Prop de 50 anys de trajectòria des de lart conceptual, passant pel neo-expressionisme o la pintura de denúncia, especialment contra els règims autoritaris i dictatorials.

I és que Ferran Garcia Sevilla és un artista incorformista que es reinventa constantment. “Sóc una persona canviant i un artista que no té un llenguatge o unes formes de fer úniques. Al contrari, el meu cervell és com un terratrèmol perquè si no m’avorreixo”, assegura.

De fet, Àlex Mitrani, comissari de l’exposició, explica que en la mostra “hi ha des de treballs fets amb retalls de diari, fotografies o quadres de gran format que tècnicament són molt acurats però també molt violents i agressius. Moltes vegades treballa la pintura amb el pinzell, però també amb els dits o fins i tot amb tapes de paella”.

En l’exposició també s’hi poden veure obres fetes amb rajoles domèstiques, uns mosaics inspirats en l’art abstracte i i oriental que, precisament, va fer a l’antiga fàbrica Tecla Sala abans que fos una sala d’exposicions.

Un conjunt d’obres que formen part de la donació que l’artista ha fet al Museu Nacional d’Art de Catalunya. “He tingut moltes ofertes de grans museus per comprar les meves obres, i sempre he dit que no. La meva donació al MNAC és un posicionament polític perquè crec que s’han de quedar a Catalunya i per al poble català”, afirma Garcia Sevilla.

Les obres es podran veure al MNAC i, en el cas del Centre d’Art Tecla Sala, fins el 28 de maig. “Hem vingut aquí perquè és una de les millors instal·lacions de Catalunya per mostrar l’art contemporani viu, i també perquè hi ha un vincle personal amb l’artista”, explica Mitrani.