L‘Auditori Barradas ha acollit una taula rodona sobre els reptes en l’educació infantil. L’acte s’emmarca dins el quarantè aniversari del Centre Dolmen i ha reunit a alumnes i exalumnes que han debatut sobre el present i futur de l’educació. 

El Centre Educatiu Dolmen enguany celebra 40 anys i ha organitzat una taula rodona a l’Auditori Barradas per reflexionar sobre els reptes i estratègies de l’educació infantil.

La trobada ha acollit a joves estudiants del centre o interessats en el sector de l’Educació, que han escoltat les experiències, anècdotes i impressions d’exalumnes del Dolmen que ara ostenten càrrecs de direcció i coordinació.

Margarita Prieto, coordinadora del cap de departament d’educació infantil del CE Dolmen, afirma que és important que els estudiants “escoltin a promocions anteriors, que han tingut les mateixes inquietuds però que han aconseguit estar a càrrecs rellevants” però que amb aquesta trobada també volien “reflexionar sobre aquesta etapa tan important”.

Prieto subratlla que alguns dels reptes són d’adaptació al nou context sociodemogràfic del descens de la natalitat, però també menciona el tàndem família-escola, el paper de les tecnologies i l’atenció a la diversitat a les aules. “Els grans reptes són redefinir la relació entre els pares i el centre educatiu i reprendre aquest treball conjunt i, d’altra banda, plantejar-nos quan ha d’entrar la tecnologia en aquestes edats”, senyala.

Afegeix que “ara han sorgit noves necessitats en els infants -o potser és que les hem diagnosticat millor- que requereixen d’una implicació per part de les administracions, una formació del professorat i un treball conjunt amb pedagogs, psicòlegs i infermers”.

Després de reflexionar sobre com l’educació infantil i l‘atenció a la diversitat són reptes que ha d’afrontar la nostra societat, els ponents han respost les preguntes del públic.