El Centre Cultural Santa Eulàlia ha estrenat aquest dissabte el monòleg “El Mal”, que és protagonitzat per l’actor Miquel García Borda. Aquesta unió té lloc gràcies a la col·laboració entre l’actor, que ha fet una residència a la ciutat, el centre cultural i el Districte Cultural de L’H.

Aquest monòleg és una adaptació d’una novel·la d’origen suec, de la qual ja s’han fet diverses adaptacions. Miquel García Borda explica que ha aconseguit fer-ne la traducció i l’adaptació al castellà i al català gràcies al fet que es va posar en contacte amb un altre actor que va fer també una representació del monòleg arreu d’Europa.

L’obra parla de l’abús i del bullying, però sobretot parla de la reacció que provoca el mal i de com reaccionem a aquest i a l’agressió”, ha explicat en Miquel sobre el tema principal de l’obra. “Espero que el públic es quedi pensant si jo reacciono bé o no. És una reflexió sobre el mal que no passa de moda”.

L’actor també explica que és el primer cop que fa un monòleg i que per això ha hagut de comptar amb el suport del director, Abel Folk i de Sergio Toyos com a ajudant, els quals l’han ajudat a tenir seguretat sobre l’escenari. El més complicat per ell ha estat no tenir referències escèniques i ser ell l’únic element del monòleg, com a protagonista.

En Miquel García Borda és un actor reconegut i compta amb una ampla trajectòria al cinema i al món de les sèries de televisió. Ha aparegut a sèries tan conegudes com La casa de papel, El cor de la ciutat o El secreto de Puente Viejo, entre d’altres.