El Club Bàsquet Sant Josep Obrer ha estat la primera entitat esportiva de la ciutat en celebrar la tradicional jornada de presentacions d’equips. Ho va fer el passat cap de setmana al Complex Esportiu de L’H Nord, on va presumir d’una estructura formativa ben consolidada que li permet afrontar el futur amb optimisme.

Aquesta temporada 2023-2024 el CB Sant Josep Obrer celebrarà el seu 60è aniversari. A nivell institucional ho farà en un estat de forma envejable. Prova d’això és que actualment compta amb divuit equips: nou femenins i nou masculins, a banda d’un parell més que disputaran els Jocs Escolars.

Des de la junta directiva creuen que “s’ha de seguir treballant, sobretot centrant els esforços en la base. Els equips sèniors son importants però encara més ho és tenir una bona secció formativa de nois i noies. Creiem que si apostem per aquesta via continuarem creixent”, assegura el president Manuel Zurera.

En el vessant competitiu, el conjunt que disputarà la categoria més alta és el sènior masculí, després que assolís a darrera hora l’ascens a 1a Catalana. Des de l’entitat de Pubilla Cases tenen molt clar quin ha de ser l’objectiu. L’entrenador Alberto Alonso explica que “com que la certificació de l’ascens a 1a Catalana per part de la Federació Catalana va arribar tard no hem fet incorporacions. El que volem és que la plantilla que va assolir l’ascens pugui gaudir de la nova categoria aquesta temporada. És un premi que es van guanyar a la pista. L’objectiu és la permanència”.

Des del club mai han posat per davant els resultats al bon ambient general. Tot el contrari, el sentiment de família és innegociable. La mateixa jugadora del sènior femení, Noelia Costa, comenta els punts forts del Sanjo: “la familiaritat  i la proximitat que hi ha entre tots. Qui entra en aquest club després ja no vol sortir”.

En aquesta línia també s’ha manifestat la jugadora Marta Aguilar quan descriu al CB Sant Josep Obrer com “molt familiar. Entre tots ens donem suport, des dels més grans als més petits. Sempre estem junts, tothom pot demanar ajuda perquè la rebrà”.

També Izan Caparrós valora que “al col·legi tenim moltes pistes de bàsquet, i així quan acabo les classes puc anar als entrenaments de manera ràpida”.

Al llarg de la temporada, des del Sant Josep Obrer aniran detallant les activitats pensades per commemorar els 60 anys d’existència al barri de Pubilla Cases.