Tret de canvi radical en els pròxims dies, tot apunta a que el CB L’Hospitalet no podrà competir a la LEB Plata la temporada 2024/2025. El club, després de meditar i buscar opcions en les darreres setmanes, està condemnat a no sortir a la categoria de bronze del bàsquet espanyol, si no aconsegueix en les pròxims dies recursos econòmics.

El president de l’entitat, Joan Ramon Patón, ja va advertir d’aquesta circumstància el passat 29 d’abril en declaracions als mitjans de comunicació públics de L’Hospitalet: “Si no hi ha un altre ingrés econòmic, haurem de vendre la plaça”, va explicar en el seu moment.

Ara, més de dues setmanes després, la situació no ha canviat. El club arrossega el deute de la campanya anterior ja que, segons fonts internes de l’entitat, van realitzar un pressupost a partir de la subvenció que des de l’Ajuntament els van prometre. Aquesta subvenció, finalment, ha estat menor, cosa que ha provocat un desgavell en els comptes del CB L’Hospitalet.

Malgrat que en les darreres setmanes s’ha buscat un nou patrocinador per eixugar el dèficit que arrosseguen i alleugerir la situació, a dia d’avui no ha estat possible. És per això que s’està negociant una permuta de plaça de la LEB Plata amb altres equips que permeti al CB L’Hospitalet baixar només una categoria. De tal manera, la temporada 24/25 el primer equip competiria a la Lliga EBA.

Està previst que en els pròxims dies el club anunciï de manera oficial la decisió final. Aquest divendres, el president de l’entitat, Joan Ramon Patón, en declaracions al Mitjans de L’H, confirma que dimarts vinent faran una junta directiva a on decidiran el futur. “Serà un dia important, ja que decidirem si permutem la plaça de LEB Plata. O apareix una nova font d’ingressos abans de dimarts que ens permeti fer front a la categoria, o la temporada vinent jugaríem a l’EBA. Si esperem fins el darrer dia d’inscripció a la LEB Plata i seguim sense patrocinador, la renúncia ens comportaria un descens de dues categories, és a dir, aniríem a la Super Copa. Ens interessa doncs permutar la plaça”.

Paton assegura que l’Ajuntament està al corrent de la situació: “Vam mantenir una darrera reunió amb representants municipals d’Esports però no es va posar cap solució a sobre de la taula”.

Claudio Jorquera no seguirà

D’altra banda, el fins ara entrenador del primer equip, Claudio Jorquera, no seguirà a la banqueta del CB L’Hospitalet. El tècnic xilè ha decidit afrontar nous reptes i deixa l’Hospi després d’una temporada al càrrec.