Definitivament, el CB L’Hospitalet jugarà a la Lliga EBA la pròxima temporada. El conjunt hospitalenc s’havia donat de termini fins aquesta setmana per veure si aconseguia els recursos suficients per fer front a la LEB Plata però no ha estat possible. L’entitat ha decidit permutar la plaça, presumiblement amb el CB Tarragona, equip que havia baixat a la Lliga EBA aquesta temporada.

El president del CB L’Hospitalet, Joan Ramon Patón, ho ha confirmat en declaracions als mitjans de comunicació públics de la ciutat. El màxim dirigent assegura que “li sap molt greu” prendre aquesta decisió però que creu que és “el millor ara mateix”. “No podem esperar més perquè hi hauria el risc de caure dues categories, fins a la Super Copa”, explica Patón.

La decisió s’ha pres de forma definitiva aquest dimecres, després de la Junta Directiva que es va dur a terme ahir dimarts i després de la reunió que ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament de L’Hospitalet. Ara, s’iniciaran els tràmits per permutar la plaça amb el CB Tarragona, l’equip que més interès ha mostrat per executar el canvi.

El CB L’Hospitalet torna, doncs, a la Lliga EBA, competició que ja va disputar la temporada 2021/2022. En aquella ocasió es va aconseguir l’ascens després d’una emocionant fase final a Huelva. Dos anys després, aquell èxit i les dues salvacions consecutives queden sense continuitat.