El Sandá Electroclima CB L’Hospitalet s’ha imposat al CB Tarragona en l’anada dels quarts de final de la Lliga Catalana LEB. L’equip de Claudio Jorquera ha superat els tarragonins a domicili per 53 a 56.

El duel ha estat marcat pel ritme de pretemporada, amb els dos equips encara en procés d’adaptació al nou curs i amb diverses errades en atac. Així, el marcador es movia amb comptagotes però la major qualitat de l’Hospi permetia que els riberencs es mantinguessin quasi sempre per davant.

El tercer període servia per veure la diferència més gran a favor de l’Hospi, amb un 23-35 al qual s’arribava després d’un triple de Guillem Sabatés. A partir d’aquí, però, el conjunt de Claudio Jorquera es desconnectava i el Tarragona ho aprofitava per tornar a entrar al duel.

L’Hospi no trobava cèrcol amb facilitat i els locals aconseguien tancar el rebot i no deixar segones opcions als riberencs. Així, es passava del 23-35 a un preocupant 40-38 tot just quan finalitzava el tercer període.

Els darrers deu minuts van iniciar-se amb una tònica similar. El Sandá Electroclima CB L’Hospitalet no aconseguia anotar i el Tarragona marxava de cinc punts, a més de transmetre millors sensacions que els hospitalencs. Però, finalment, els riberencs van començar a trobar-se més còmodes sobre la pista i els llançaments exteriors van tornar a entrar.

L’equip de Claudio Jorquera remuntava i finalitzava el duel amb 53-56 a favor, amb alguns dels nous fixatges com a destacats. Joan Pardina, amb 14 punts, i Guillem Sabatés, amb 10, es complementaven amb la sempre incansable feina de Danrad Knowles, que acaba el duel amb 12. Bons minuts també d’un altre dels nous, Bakir Serdarevic.

L’Hospi, amb el +3 obtingut aquest dissabte, prepararà ara el duel de tornada, a disputar-se el pròxim 23 de setembre a les 19:30h, al Poliesportiu municipal del Centre “Marcel·lí Maneja”. La victòria o una derrota de fins a dos punts classificaria els hospitalencs per a la final a 4 de la Lliga Catalana LEB.