Fins a la data, és el partit més trascendental de la temporada. El Sandá Electroclima CB L’Hospitalet es juga bona part del curs a la pista del Palmer Basket, rival directe per evitar el descens directe.

Ara mateix, de fet, el conjunt balear és penúltim amb vuit victòries i l’Hospi, per la seva banda, és l’equip que està just per sobre, amb nou triomfs. Això vol dir que, en cas de superar els locals, el Sandá Electroclima CB L’Hospitalet asseguraria no baixar de forma directa. L’altra opció és molt més complicada, ja que un triomf dels mallorquins de més de 5 punts (el resultat de l’anada va ser de 80-75 pels hospitalencs) deixaria l’Hospi a la zona vermella de la classificació amb només un partit per jugar-se.

Un duel absolutament vital al qual el CB L’Hospitalet arriba en una dinàmica no massa positiva. L’equip de Claudio Jorquera només ha guanyat tres partits en aquesta segona volta i cap d’ells ha estat a domicili. A més, la posició de base continua sent un mal de cap per al cos tècnic, que només pot tenir un ‘1’ pur, Xavi Guia. Nil Baqués, un dels homes que pot exercir aquesta funció, ha començat a entrenar-se aquesta setmana però a baix ritme i, en principi, no hauria de jugar a Palma.

El Palmer Basket, per la seva banda, també és conscient de la importància del duel i intentarà que el partit sigui una festa. El club balear ha anunciat a través de les seves xarxes socials l’organització d’una fan zone a partir de les 16:30h, amb l’objectiu que Son Moix estigui ple per rebre l’Hospi.

Entre els seus homes claus, cal destacar a un veterà de les competicions FEB com Sergio Mendiola. L’interior és una de les referències dels balears juntament amb el lituà Urbutis, el nordamericà Harris i el dominicà Matos. L’Hospi, que pateix principalment a l’hora de defensar els llançaments exteriors, haurà d’estar atent per tal que l’ofensiva balear no tingui excessives facilitats.

El partit entre el Palmer Basket i el Sandá Electroclima CB L’Hospitalet serà el que tanqui la jornada, aquest diumenge a partir de les 18:00h. Una derrota no seria definitiva però significaria que l’última jornada, quan l’Hospi rebrà el Mataró, seria absolutament dramàtica.