La vermuteria El Cau ha rebut un “Solet” de la guia Repsol, un dels reconeixements d’aquesta guía gastronòmica. El Cau, ubicat al barri de Santa Eulàlia va néixer com un petit celler l’any 1927. Actualment, ofereix una àmplia varietat de tapes, com ara formatge arrebossat amb melmelada de tomàquet i pinxos en mostassa. Ara bé, les seves especialitats són les patates braves amb salsa feta amb vermut, els torreznos Sorias, les croquetes, entre les quals destaquen les de cecina de Lleó i les mandonguilles casolanes. Tot i això, també inclouen plats vegans, com els falàfels de llenties.  

El Cau ubicat a Santa Eulàlia és l’original i se situa al carrer Santa Eulàlia, número 7-11. Posteriorment, van obrir dos locals més a L’Hospitalet, un d’ells ubicat a la plaça de Mare de Déu de Montserrat 3 i l’altre al carrer Bruc, 30. 

Què són els “Solets” de la Guia Repsol?

Cada any Repsol elabora una llista amb els millors bars i vermuteries de barri amb gran tradició i que s’han convertit en institucions, i se’ls hi atorga un Solet, una mena de premi semblant a l’estrella Michelin. En aquesta desena edició s’han premiat més de 300 locals d’arreu del país que aposten per la gent jove i per la cuina tradicional.

Alguns dels criteris per aconseguir un Solet són l’ús de productes de proximitat, la presentació dels plats i oferir plats tradicionals però amb un toc innovador.