Quan les vacances deixen de ser un dret per convertir-se en un privilegi, l’entitat permet que més de 1.000 infants puguin disposar durant tot l’estiu d’un espai de lleure.

L’Associació Educativa Itaca ofereix casals d’estiu durant tots els mesos d’estiu. Moltes famílies que treballen o que no tenen possibilitat d’anar enlloc decideixen portar els seus fills al casal perquè puguin gaudir d’un espai de lleure amb monitors de confiança i altres nens i nenes amb els que aprendre i jugar. Segons una dada de l’Institut Nacional d’Estadística, el 28% de les famílies catalanes no es poden permetre anar fora de casa ni tan sols una setmana a l’any. Ana Carrasco, mare d’una nena apuntada al casal, diu “ara a l’agost és quan més feina tinc i em va molt bé que aquest casal estigui obert durant l’estiu”.

Les famílies poden optar a una beca o simplement anar pagant setmanalment l’import per apuntar als seus fills al casal, Aida Domingo, coordinadora del casal d’estiu, detalla que no hi ha període d’inscripcions per tal que els pares no tinguin inconvenients.

L’entitat ofereix casals d’estiu a més de 1000 infants durant tots els mesos de vacances, la majoria destinats a infants de famílies vulnerables. Aquest agost, segons explica Aida Domingo, “hi ha uns 300 nens i nenes que venen a l’Escola Ramon i Cajal, molts d’ells venen a les nou, tot i que tenen un servei d’acollida ja des de les vuit del matí, i s’allarga fins ben bé les cinc de la tarda amb tot tipus d’activitats”.

Elvis Chalas, monitor del casal, explica que totes les activitats, sortides i tallers es realitzen creant un vincle amb l’infant amb l’objectiu d’ensenyar-los valors i maneres però sense parar de passar-ho d’allò més bé.