Continua la lluita de l’hospitalenca Fàtima Ofkir, empresonada a Oman, per aconseguir que li permetin complir a Espanya la seva pena de presó.

La Fàtima avui té 23 anys i porta 6 empresonada en una institució penitenciària d’Oman a on compleix pena de cadena perpetua per un delicte de tràfic de drogues.

La seva advocada, Mónica Santiago, del bufet Vosseler, a l’entrevista de l’Informatiu, s’ha mostrat moderadament optimista davant la possibilitat que la Fàtima pugui sortir d’Oman per complir la seva pena a Espanya.

Santiago recorda que la Fàtima va ser jutjada i condemnada en aquell país acusada de tràfic de drogues, però el procés judicial va estar ple d’irregularitats.

A l’actualitat es mantenen obertes dues línies de treball: una, a través d’advocats d’Oman, contractats amb els fons recaptats per la campanya solidària ‘Free Fàtima’. Aquests han demanat l’indult de la jove i també la reobertura del procés judicial. En aquest sentit, Santiago explica que s’han traslladat les peticions d’indult a diferents entitats i personalitats d’Oman perquè hi donin suport i puguin influir sobre la decisió de les autoritats d’aquell país.

La segona via és la diplomàtica que manté oberta el Ministeri de l’Interior espanyol. Sense poder desvetllar el detall de les negociacions, la defensa de Fàtima considera que hi ha motius per tenir més esperança que mai i que la via diplomàtica resolgui la situació de la Fàtima per retornar-la a Espanya dintre d’aquest any.

La situació de la Fàtima

La Fàtima comparteix cel.la amb altres 5 preses, dorm poc i estudia segon de batxillerat. Dintre de la situació, es mostra tranquil.la, afirma Santiago: “La Fàtima té molta il·lusió per seguir estudiant, llicenciar-se en dret i poder ajudar joves que hagin tingut problemes com ella”.

La jove la van arrestar per tràfic de drogues quan tenia 18 anys. En un inici la van acusar a 8 anys de presó, però un canvi de legislació en aquell país va enduir la condemna fins als 25 anys. La Fàtima és recordada a L’Hospitalet com una jove especialment sociable i molt participativa en activitats de la ciutat.

El país d’Oman, situat al sud-est de la península Aràbiga, al Golf Pèrsic, està governat per una monarquia absoluta en mans del sultà Haitham bin Tariq Al Said (2020–).