Fa aproximadament un mes, els veïns del Gornal es mobilitzaven en contra del projecte de carril bici que preveia eliminar 150 places d’aparcament. Ara, el carril bici ja és una realitat després dels treballs de pintura que delimiten les vies per als ciclistes.

No obstant això, alguns veïns de la zona no acaben de veure amb bons ulls l’actuació i admeten que poques persones estan fent servir els nous carrils de bicicleta i que prefereixen anar per la rambla central.

Arran de les protestes ciutadanes, l’Ajuntament va negociar amb els habitants de la zona una solució que pogués donar continuïtat al projecte de millora de la xarxa pedalable sense tenir un impacte tan gran en la reducció de places d’aparcament.

Amb aquest nou carril bici, l’Ajuntament declarava treballar per la seguretat dels veïns i veïnes garantint un espai als vehicles de mobilitat personal que fins ara havien de circular per les voreres i la rambla central. De fet, altres veïns han aprovat l’actuació municipal i confien en la conscienciació dels usuaris de bicicletes i patinets.

Gràcies a les aportacions veïnals, de les 125 places d’aparcament que s’havien de perdre entre el carrer dels Joncs i l’avinguda de la Granvia, se’n perdran només 34, de les 465 existents. Això ha estat possible gràcies a la modificació de l’ordenació de la rambleta central i del tram entre la rambleta i la Granvia. Altrament, es recuperaran 18 places d’aparcament en el tram de l’avinguda de Carmen Amaya que toca amb el camp de futbol.

Tot i això, part del veïnat considera que l’obra era innecessària i lamenten que diverses places d’aparcament quedaran inutilitzades per una zona de càrrega i descàrrega que estarà operativa les 24 hores.