El certamen de fotografia “Mi rincón favorito” ja té imatges guanyadores. El primer premi, dotat de 200 euros, ha estat per a Silvia Consola amb la fotografia d’una de les zones més peculiars de L’Hospitalet, el carrer del Xipreret.

El segon premi, de 100 euros, ha estat per a Fran Verjano Rufino. En el seu cas, la zona seleccionada ha estat l’entorn de la plaça d’Europa i els seus edificis. Els dos premiats han assistit aquest dilluns a Gornal Activa, on han rebut els guardons de la mà del regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide.

Imatge guanyadora "Mi rincón favorito" de Silvia Consola.
Imatge guanyadora de “Mi rincón favorito”, obra de Silvia Consola.

Silvia Casola, guanyadora, explicava que per ella havia estat una sorpresa imposar-se en el certamen, tot i que reconeixia que havia visitat diverses vegades el carrer del Xipreret amb la càmera. “Però no m’acabava de convèncer. I un dia que vaig passar sense la càmera, veig allà la gent asseguda i vaig pensar que aquella era la foto que buscava. Doncs amb el mòbil”, explicava.

El segon premi, per la seva banda, també va ser amb el telèfon. En una de les seves habituals sortides per córrer, Fran Verjano Rufino va veure una posta de sol que li va cridar l’atenció. “I la tenia guardada a la memòria del mòbil, vaig veure el concurs a xarxes socials i vaig decidir participar-hi”.

2n premi de "Mi rincón favorito" de Fran Verjano.
2n premi de “Mi rincón favorito”, obra de Fran Verjano

Curiosament, les dues fotografies juntes formen un L’Hospitalet ple de contrastos. “La primera reflecteix la nostra història amb un carrer emblemàtic. I l’altra, en canvi, ens projecta la ciutat del futur”, explica José Antonio Alcaide.

El jurat, format per personal tècnic de l’Ajuntament i personalitats del sector de la fotografia, es va decantar per aquestes dues imatges d’entre les més de 185 que van participar a partir del hashtag #mirinconfavoritolh. Les quatre primeres, a més, seran impreses en diversos materials promocionals, com postals, adhesius i pòsters.

La fotografia guanyadora de Silvia Consola serà la que participarà en els premis nacionals “Mi rincón favorito”, amb totes les imatges que s’han imposat als certàmens d’altres localitats del país. Les vencedores nacionals es publicaran el 27 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme.