Les obres de remodelació del carrer Martí i Julià, una via de prop d’un quilòmetre que connecta Santa Eulàlia, la Torrassa i Collblanc, ja són en marxa, amb la finalitat de millorar la mobilitat veïnal, amb voreres més amples a la mateixa altura que la calçada, i manteniment dels arbres.

Les obres han començat entre la Ronda de la Torrassa i la Rambla Catalana. La principal actuació és l’ampliació de voreres: 2,2 metres en una banda i 4,2 metres per la banda de la Riera Blanca.

El nou carrer Martí i Julià serà de plataforma única, amb la calçada i la vorera al mateix nivell. Mantindrà la velocitat reduïda per als vehicles, de 20 km/h, i quedarà amb una sola filera d’aparcament, tot plegat per donar prioritat a la mobilitat a peu i també per reduir les emissions.

Olga Gómez Fenández, regidora de districte de Collblanc-la Torrassa, ha afirmat que “es tracta d’anar guanyant espai per millorar la mobilitat del veïnat, com ja hem fet en aquest districte, que vam ser pioners pel que fa a carrers de plataforma única per guanyar accessibilitat per a les persones”.

Els arbres, un tret característic d’aquesta via, es mantindran i amb aquesta finalitat estaran reforçats mentre durin les obres. S’han tret, però, cinc arbres joves que s’havien plantat en un voltant de vorera que donava protecció a l’entrada i sortida d’infants de l’antic parvulari de l’Acadèmia Cultura. La regidora Olga Gómez Fernández, ha puntualitzat que “s’han traslladat a un viver i es tornaran a plantar quan acabin les obres”.

Les obres del carrer Martí i Julià, que també preveuen millorar l’enllumenat i nou mobiliari urbà, s’aniran fent per trams, arribaran fins al mercat de Collblanc i és previst que durin entre 10 i 12 mesos.  El pressupost frega el milió d’euros, que serà co finançat amb fons Next Generation, de la UE.