Aquest cap de setmana L’Hospitalet ha celebrat el Carnaval, dos dies on tots els districtes s’han omplert de comparses i disfresses. I és que les comissions de festes, escoles i comerços dels diferents barris de la ciutat s’han bolcat en la celebració.

El matí de dissabte, la festa s’ha traslladat als mercats, amb música i xerinola d’una comparasa, que han gaudit petits i grans. Al Mercat de la Florida, els paradistes han engalanat l’espai i lluït disfresses relacionades amb el fons del mar. L’Eva Berbel, paradista del mercat, explicava orgullosa la feina que han fet amb les decoracions i la disfressa: “Hem guarnit la nostra peixateria, amb més peixos i ens hem disfressat d’algues marines. Estem molt contents perquè el mercat ha quedat preciós”.

A la tarda, ha sigut el torn de les rues, on els hospitalencs han volgut demostrar la seva creativitat amb vestits, molts d’ells fets manualment. Collblanc és un dels barris que ha celebrat el Carnaval amb una rua, un ball i la entrega de premis a les millors disfresses. Entre les comparses hem trobat disfresses d’esquimals, legionaris, artistes de circ, i fins i tot un exercit groc de Minions. Carme Morro, presidenta de la Comissió de Festes, explica que “les entitats i Ampes escolleixen cada una temàtica que vulguin i treballen molt per elaborar unes disfresses fetes a mà”.

La celebració del Carnaval s’allargarà fins dimecres de cendra, amb activitats a Sanfeliu, la Florida i Bellvitge amb balls de Carnestoltes, l’enterrament de la sardina i cercaviles