La música en viu, la cultura popular i tradicional i les activitats per al públic familiar serán els protagonistas de la propera edició de les Festes de Primavera. El programa inclou també les propostes de la diada de Sant Jordi, que tornarà a omplir la rambla de Just Oliveras de tradicionals paradetes de llibres i roses.

El cantautor hospitalenc Dani Flaco serà el pregoner enguany. La lectura del pregó des del balcó de l’Ajuntament, el dijous 18 d’abril, a les 20 hores, serà el tret de sortida de les Festes 2024. Tot seguit, el toc d’inici omplirà de música i de gresca la plaça de l’Ajuntament, amb el Ball de la balsa i les exhibicions de les entitats de cultura popular i tradicional i de la imatgeria festiva local.

Consulta el programa d’activitats de les Festes de Primavera 2024

El cartell d’enguany és obra de Javier Ribas Valladares, un jove estudiant de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella. Una proposta que combina la tradicional rosa de Sant Jordi amb l’esperit de la festa mediterrània, amb el foc i la pirotècnia al centre, i que inspira el lema d’aquesta edició: “Ho petarem”.

Festes de Primavera: la festa al carrer

Com cada any, les rambles s’ompliran amb les tradicionals paradetes de la Fira de Manualitats dels casals de la gent gran, a la rambla de Just Oliveras; de la Fira d’Artesans, l’Espai de Convivència i Civisme i l’Espai Aigües de Barcelona, a la rambla de la Marina; i de la popular Fira de la Cervesa Artesana, a la plaça de Lluís Companys. A més, la ciutadania podrà participar en la ja tradicional ruta gastronòmica Primavera de Tapes, amb les propostes que aquest any ofereixen una trentena d’establiments de la ciutat.

Les Festes de Primavera van lligades al foc i al bestiari popular. El divendres 19, a les 20 hores, les bèsties de cultura popular i de foc amb lleons, bous i mulasses d’arreu de Catalunya acompanyaran les bèsties de foc de la ciutat en una passejada nocturna que començarà a les 20 hores a la plaça de l’Ajuntament.

El dissabte 20, a les 17 hores, la imatgeria popular tornarà als carrers amb el Fabulari. Més tard, al vespre, aquesta mateixa plaça viurà la Nit de foc infantil, amb els petits diables i diablesses de L’Hospitalet.

El diumenge, 21, ens despertarà a les 10 hores la galejada trabucaire pels carrers del nucli antic. Mentrestant, a la plaça de l’Ajuntament es farà la tradicional trobada de gegants, que arriba a la 36a edició, que inclou plantada, cercavila i ball. La jornada oferirà altres activitats tradicionals com la ballada de sardanes a la plaça del Repartidor i la jornada castellera. 

Ja al vespre, aquesta mateixa plaça acollirà la Nit de foc i l’esclat final i els focs d’artifici a partir de les 22.15 hores a la plaça de l’Ajuntament.

Activitats per a tota la família

Com a novetat d’aquest any, destaca el Jardí de les Tortugues, que tindrà lloc al Centre Cultural Tecla Sala el dissabte 20, d’11 a 20 hores. Es tracta d’un festival de música per a famílies i pensat, especialment, per als més menuts, amb concerts, DJ, ball, animacions, jocs, tallers.

D’altres cites tradicionals com el Primavera Arts de Carrer, una proposta participativa de circ i arts de carrer per a tota la família, que tindrà lloc al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala el divendres 19 i el dissabte 20, a partir de les 17 hores.

Seguint amb espectacles pensats per a infants, el parc de les Planes es converteix en el Parc de la Ciència. També el recinte de La Farga se suma el dissabte 20, a les 11.30 hores, a l’oferta per a infants, amb Pim Pau, un projecte educatiu basat en l’aprenentatge a través del joc i la música.

I el diumenge 21, d’11 a 14 hores, el parc de Bellvitge serà el Parc de les Meravelles, amb funàmbuls, gegants i moltes activitats festives més, adreçades també al públic familiar.

La música de les Festes

La Farga, el parc de la Remunta, el parc de la Torrassa i els jardins de Can Sumarro seran els escenaris per a tota l’oferta musical en directe.

Així, La Farga acollirà els concerts de Juan Magán (el divendres 19, a les 21.30 hores) i d‘Ojete Calor (el dissabte 20, a les 21.30 hores). I els mateixos dies, al parc de la Remunta, hi haurà les actuacions gratuïtes d’Igual nos Vamos a Morir, Shego i Sexy Cebras (el divendres 19, a les 20 hores); de Meli Perea, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic i La Cabra Mecànica (el dissabte 20, a les 20 hores), i de Los Manolos (el diumenge 21, a les 19 hores).   

Diada de Sant Jordi

Enguany, les Festes de Primavera es fan ressò també de la diada de Sant Jordi, una jornada on seran protagonistes les tradicionals parades de llibres i flors que es desplegaran a la rambla de Just Oliveras. Durant tot el dia hi haurà signatura d’exemplars dels autors i de les autores de L’Hospitalet a l’estand de Biblioteques. I tampoc no hi faltarà l’entranyable Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses, amb espectacles i activitats infantils (a partir de les 17.30 hores, a totes les biblioteques de la ciutat).

Les Festes de Primavera a les xarxes

El programa de les Festes de Primavera el podeu trobar aquí. També les podreu seguir als mitjans de comunicació local a L’Hdigital i a Televisió L’Hospitalet i a través de les xarxes socials amb el hashtag #PrimaveraLH.