El cantautor Cesk Freixas comença aquest diumenge 4 de febrer  a L’Hospitalet la gira per celebrar els 20 anys de trajectòria musical. El del Penedès oferirà al Teatre Joventut un concert molt especial amb amics i convidats.

Cesk Freixas va pujar a l’escenari per primera vegada fa 20 anys. Ara, coincidint amb la sortida de la cançó “La meva sort” ha anunciat el tancament d’una etapa amb una gira de comiat que s’allargarà fins al 2025. Abans de començar aquesta ronda de concerts, Freixas ha explicat les raons que l’han portat a prendre aquesta decisió. D’una banda, posa damunt la taula el problema de la conciliació i de l’altre denuncia la precarietat de la vida dels músics.

“Com en totes les feines del món i àmbits laborals, en la musica també hi ha molta precarietat i es viu amb una inestabilitat no només econòmica, sinó que també emocional”, explica Freixas en una entrevista al programa Taquilla Inversa. El cantautor afegeix que quan aquesta situació “es va reproduint durant molt de temps hi ha la sensació que, potser, val la pena destinar esforços a altres feines que potser, segurament, seran precàries però que potser no tindran aquesta inestabilitat emocional”.

Cesk Freixas explica que un dels motius per fer la cançó “La meva sort” era poder donar les gràcies a totes les persones que durant més de 20 anys li han permès fer cançons utilitzant “la música com un vehicle d’expressió de temes més ideològics i politics, que és una de les seves marques com a projectes musical”.

El concert d’aquest diumenge al Teatre Joventut, que s’emmarca dins el Festival Barnasants, promet ser especial. Freixas ha preparat una posada en escena nova. Farà un repàs basat en els èxits i cançons que han esdevingut himnes i comptarà amb la participació dels músics Pau Alabajos i Gemma Humet, de les periodistes Txell Feixas i Mercè Folch, i el poeta Roc Casagran. La gira que ara comença serà gravada per produir un darrer disc, el desè de la trajectòria de Cesk Freixas.