L’escola Busquets i Punset tornarà a obrir dimarts, 14 de novembre, després que els tècnics municipals hagin reparat els desperfectes provocats per un acte vandàlic la nit de divendres a dissabte. Així ho han confirmat fonts municipals i del Departament d’Educació.

El centre no ha pogut oferir docència dilluns com a conseqüència dels desperfectes i de la gran quantitat de vidres trencats que hi havia a l’edifici. L’acte vandàlic ha afectat principalment a taules, portes i vidres de finestres.

Segons les primeres inspeccions realitzades durant el cap de setmana, la persona o persones que van protagonitzar l’acte vandàlic no se’n van endur material de l’escola.

Els Mossos d’Esquadra estan investigant els fets. El passat dissabte van procedir a la inspecció ocular i van prendre empremtes. Ara estan pendents que l’escola presenti la denúncia i també de recollir altres proves com possibles imatges de càmeres de seguretat.

Fonts del Departament d’Educació de la Generalitat han confirmat que s’està duent a terme inventari de tot l’equipament fet malbé per tal d’interposar una denúncia policial.

No és el primer acte vandàlic

Segons fonts municipals, no és la primera vegada que algú protagonitza un acte vandàlic contra l’escola Busquets i Punset. El cap de setmana anterior s’havien llançat pedres des de la part posterior de l’edifici escolar, que dona a la via del tren, i s’havien trencat algunes finestres. En aquella ocasió, ningú va accedir a l’interior de l’edifici.

Els Mossos d’Esquadra afirmen que no tenen constància, en les darreres setmanes, d’altres actes vandàlics en escoles a L’Hospitalet i al voltants.

Durant l’estiu i al mes d’agost sí que es van produir alguns robatoris a centres de primària i secundària, provocant en alguns casos desperfectes.