Arriba un cap de setmana atapeït d’activitats per a tots els públics. Cinema, teatre, música i activitats a l’aire lliure formen part de l’oferta que podreu trobar a L’Hospitalet aquests dies. I no patiu per si aneu curts de temps, que aquest cap de setmana serà una hora més llarg. La matinada de dissabte a diumenge canviem a l’horari d’hivern i, per tant, hem de retardar el rellotge.

 

Divendres 25 d’octubre

Comencem el cap de setmana cuinant. La campanya “Si vols productes frescos, vine als mercats de L’H” arriba al Mercat de Bellvitge a partir de les 17 hores. Si us ho perdeu, dissabte tindreu una nova oportunitat al Mercat del Torrent Gornal a partir de les 10 del matí.

La tarda continua amb una sessió de cinema, i descobrint un director de cinema espanyol poc conegut, però amb una trajectòria curiosa. Parlem d’Ivan Zulueta. A la biblioteca de La Bòbila us conviden a descobrir-lo a través de la seva pel·lícula més coneguda, “Arrebato”. La projectaran a partir de les 19 hores.

Divendres us conviden també a celebrar un aniversari. El Centre Cultural de Sant Josep compleix ni més ni menys que 30 anys, i ha preparat una festa molt especial amb un cafè concert en el que participaran grups i artistes que han estat vinculats al Centre. Per cert, que el pastís d’aniversari el poseu vosaltres: han organitzat un concurs obert a tothom amb un únic requisit: que el pastís porti 30 espelmes. Comença a les 21 hores.

A la mateixa hora a l’Auditori Barradas els Sabina…Y a parte retran un homenatge al cantautor més “gamberro”, Joaquin Sabina. Els cinc integrants de la formació, tots ells grans admiradors de Sabina, s’encarregaran oferiran un recull de versions dels seus grans èxits.

Si sou dels reivindicatius, la Salamandra 1 ha organitzat per a aquest divendres el festival poètico-musical “Dona la cara per l’Esther”, en homenatge a l’Ester Quintana, que va perdre un ull per l’impacte d’una pilota de goma durant la manifestació per l’última vaga general. Gerard Quintana, la Kinki Beat, Muyayo Rif i Joan Isaac entre els artistes convidats. Comença a les 21 hores.

Encara més música. A l’Oncle Jack rebran la visita de Dr. Sapo, que vindrà acompanyat de Fernando Polaino. Un concert acústic de petit format, en un lloc que convida a sentir-se com a casa. També a les 21 hores.

I per acabar la nit de divendres, ens traslladem al Depósito Legal. Allà continua el cicle Gàbia i Pandereta, en aquesta ocasió amb un concert doble: Tirana i Combray. Comença a les 22 hores.

Dissabte 26 d’octubre


Dissabte i diumenge arriba al barri de la Florida una de les cites imprescindibles de la tardor. Es tracta de la Festa de la Natura, a on trobareu parades gastronòmiques i d’artesania. A més podreu visitar la 12ª Mostra de Bolets.

Si el que voleu és un espectacle per a tota la família, us proposem un espectacle de màgia i mentalisme amb Ser Julián i el Mag Marcel. La cita és al Centre Cultural de Bellvitge-el Gornal a les 18 hores.

Us ve de gust fer un viatge a Nova Orleans? Bé, hem dit que el cap de setmana era una mica més llarg pel canvi d’hora, però potser no tant com per això. No us preocupeu. Plàudite Teatre us hi porten sense necessitat de sortir de L’Hospitalet. Només cal que us acosteu a l’Auditori Barradas al es 19 hores. Allà us espera l’espectacle “Mississipí”, amb el que Plàudite ha sabut capturar l’essència de la ciutat de l’estat de Louisiana, coneguda per ser la cuna del jazz i punt de partida d’alguns dels grans genis de la música negra.

Continuem la tarda-vespre de dissabte amb una mica de flamenc. El Teatre Joventut acull del XVIII Certamen Internacional de Guitarra Flamenca de L’Hospitalet. Sobre l’escenari veureu els tres finalistes, i també un dels mestres indiscutibles del gènere, José Mercé. Comença a les 20 hores.

I per acabar la jornada, us proposem una cita amb un dels cantautors de moda. En Rafa Pons serà a l’Oncle Jack a partir de les 22 hores.

Diumenge, 27 d’octubre

Diumenge tenim una cita amb el Teatre, així, en majúscules. El Joventut es vesteix de gal·la per rebre un dels mestres de l’escena del nostre país. Rafael Álvarez, “el Brujo”, presenta “Cómico”, un espectacle a on ens explicarà com ha estat el procés de treball i de creació d’alguns dels seus personatges. Comença a les 19 hores

Si preferiu la música de cambra, el vostre lloc és a l’Auditori Barradas. El pianista José Enrique Bagaria i el violoncel·lista Pau Codina uneixen els seus talents en un concert pensat per a oïdes molt exigents. Comença a les 19 hores.