En un mes comencen els Jocs Olímpics de París i aquest any s’ha introduït un nou esport. Es tracta del Breack Dance o breaking, una dansa urbana que es caracteritza sobretot pels seus moviments acrobàtics. Aquest fenomen cultural que va començar a la dècada dels 70 de la mà de la cultura hip hop es converteix ara en un esport a iniciativa del Comitè Olímpic Internacional.

El break dance va néixer al Bronx a la dècada dels 70 com una resposta corporal als beats que marcava la música del moment, el hip hop. Aquests moviments impossibles i acrobàtics podran optar a partir d’ara a l’or ja que el Comitè Olímpic Internacional ha inclòs el breaking com a esport olímpic.

El director de l’acadèmia Street Dance Area, Ángel Patiño, considera que és una “oportunitat” i un “boníssim aparador”, no només per els noves generacions sinó també per als ballarins que porten tota la vida ballant.  

Per Ángel Patiño, qui per cert opta a ser jutge als Jocs Olímpics, aquest reconeixement pel breaking és important ja que es guanyarà poder mediàtic i, això, ajudarà a captar marques i patrocinadors que, de retruc, beneficiaran a les persones que es vulguin dedicar professionalment a aquesta disciplina.

L’acadèmia Street Dance Area fa 16 anys que va obrir portes a L’H

En aquesta acadèmia de danses urbanes hospitalenca que va obrir portes fa 16 anys tenen el Club de Breaking de L’Hospitalet. Els seus integrants valoren positivament la inclusió de la seva passió com a disciplina olímpica, tot i que esperen que es respecti la cultura que hi ha al darrera.

L’acadèmia Street Dance Area està fortament vinculada a L’Hospitalet organitzant diferents activitats i exhibicions, com la que es farà dissabte 29 de juny a les 18 hores al Pavelló Municipal d’Esports Juan Antonio Bastante.