El BioClúster d’Innovació i Salut es presenta davant possibles inversors com una aliança públic-privada per liderar la recerca i la innovació en salut al sud d’Europa. Ha estat l’agència Barcelona & Partners qui ha organitzat els darrers dies unes jornades per promocionar el potencial d’aquest hub biomèdic projectat a les ciutats de L’Hospitalet i d’Esplugues.

Barcelona & Partners és l’agència d’atracció d’inversió estrangera de l’associació Barcelona Global. El seu objectiu és impulsar la investigació i la innovació biomèdica a través de l’atracció d’empreses del sector de la salut, tecnologia mèdica, biomedicina i indústria farmacèutica, per formar un ecosistema al voltant de les ciències de la salut.

Un centenar de persones entre representants d’empreses vinculades a les ciències de la salut i de diferents administracions i institucions públiques han rebut informació sobre el potencial d’aquest macro projecte que aspira a convertir el sud de L’Hospitalet en el hub biomèdic més important del sud d’Europa.

El BioClúster és un projecte impulsat pels ajuntaments de L’Hospitalet i Esplugues, Hospital Universitari de Bellvitge, Universitat de Barcelona, Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Hospital de Sant Joan de Déu i compta amb el suport de la Generalitat i del govern espanyol.

En xifres

El BioClúster generarà una facturació de 7.000 M€ i 48.200 nous llocs de treball, entre directes i indirectes, segons s’ha explicat per part de l’Ajuntament de L’H, que es mostra confiat en que aquest projecte facilitarà la retenció de talent i potenciarà el sector biomèdic i de la salut a tot el país.

També es preveu que aquest hub biomèdic generi serveis a partir de la creació d’una Smart Health Community , que contribueixi a millorar la salut dels ciutadans mitjançant la utilització de la tecnologia i la digitalització, i les seves aplicacions en la medicina personalitzada.

El BioClúster és un projecte impulsat pels ajuntaments de l’Hospitalet i Esplugues, Hospital de Bellvitge, Universitat de Barcelona, Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Hospital de Sant Joan de Déu. Compta amb el suport de la Generalitat i del govern espanyol.

El projecte urbanístic que permetrà impulsar el Bioclúster en terrenys al voltant dels hospitals de Bellvitge i Duran i Reynals s’emmarca dins el Pla de Desenvolupament Urbanístic Biopol-Gran Via. Aquest PDU preveu actuacions en una superfície de 96 hectàrees, de les quals 556.000 m2 seran sòl edificable i uns altres 498.000 m2 de zones verdes.