Malgrat que encara perdura el record de l’antiga biblioteca del carrer Pareto els veïns de Santa Eulàlia gaudeixen, des del mes d’abril, d’un nou equipament bibliotecari ubicat en una de les parades exteriors del mercat. Des que va obrir, el nombre d’usuaris no ha parat de créixer. 

El Bibliomercat ofereix des del passat mes d’abril els mateixos serveis que una biblioteca convencional però en un espai molt més reduït. Els veïns, però, no s’obliden de l’equipament que van gaudir durant 50 anys i que va haver de tancar per les deficiències de l’edifici.

Per a la Maria Rosa Bruguera, una usuària del Bibliomercat, “quan va tancar la biblioteca ens vam quedar orfes. M’havia de desplaçar fins a la Plaça Europa o la Tecla Sala. Per això quan em vaig assabentar d’aquesta em vaig alegrar molt”.

El Bibliomercat ofereix un fons documental en constant renovació, amb les darreres novetats en novel·la, novel·la per a joves, literatura infantil, còmics i els títols més recents de la cartellera cinematogràfica. A més, disposa d’un fons sobre el barri i la ciutat així com una secció especialitzada en cuina i benestar.

El tècnic auxiliar de Biblioteques de L’H, Pau Gutiérrez, afegeix que “aquí adaptem el fons segons els gustos i necessitats dels lectors i lectores. Sovint intercanviem llibres amb la biblioteca Tecla Sala i a més, podem portar fins aquí qualsevol document de qualsevol altra biblioteca perquè el fons està unificat. Només cal fer una reserva”.

Des del mes de maig fins al juliol, hi ha hagut un increment del 42% en el nombre d’usuaris i el nombre de documents prestats s’ha doblat durant el mes de juliol. Cada persona s’ha emportat, de mitjana, 2,9 documents.

El regidor de Cultura, David Quirós, ha assegurat que “s’estan recuperant usuaris de l’antiga biblioteca del carrer Pareto i això fa que progressivament el nombre d’usuaris habituals vagi augmentant. Aquest espai no pretén substituir la biblioteca però és un punt de referència per al barri“.

Igual que a la resta de biblioteques es programen sessions mensuals de l’hora del conte i aviat es recuperarà l’antic club de lectura. També rep visites d’escoles i d’entitats.