A les portes de la preinscripció per a infantil, primària i secundària, les famílies busquen la millor opció per als seus fills i filles. A L’Hospitalet hi ha una gran varietat d’oferta de secundària, una d’elles molt particular. Es tracta del Batxibac, una línia educativa que permet aconseguir alhora el batxillerat espanyol i el francès.

L’Institut Torras i Bages és l’únic centre de L’Hospitalet i el seu entorn que ofereix el Batxibac. Aquest programa educatiu és fruit d’un acord entre els governs francès i espanyol en què els alumnes aconsegueixen la doble titulació. “És un avantatge, és un programa d’excel·lència on els alumnes tenen la possibilitat de no només aprendre la llengua sinó també la cultura”, ha explicat Cristina Padilla, professora el Batxibac.

En aquest programa educatiu els alumnes cursen les matèries de Llengua i Literatura franceses i d’Història de França, però també s’imparteixen en francès altres assignatures, concretament, un terç de l’horari lectiu. Amb aquest currículum mixt, els estudiants obtenen el certificat B2 de francès i poden convalidar la selectivitat i accedir tant a les universitats espanyoles com a les de qualsevol país francòfon.

Entre els alumnes que cursen aquests estudis, a la Hiba li encantaria anar a estudiar al Canadà i a la Fernanda estudiar a una universitat francesa. En canvi, en Joaquim li agradaria treballar a Espanya a una empresa multinacional. Un conjunt d’opcions a què els obre la porta aquests estudis.

Per cursar al batxibac l’alumnat ha d’acreditar prèviament el nivell bàsic de francès B1.