Ha estat, sens dubte, la cirereta del pastís. La temporada del Joventut L’Hospitalet a la Super Copa femenina de bàsquet i l’ascens a Lliga Femenina 2 han estat un tancament perfecte de la temporada 2023/2024 del bàsquet territorial hospitalenc.

Com també ho ha estat un altre ascens històric, el del Tecla Sala a Super Copa. Temporada espectacular de l’equip de Cristian Gómez i premi més que merescut per a un conjunt que la temporada vinent disputarà la màxima categoria del bàsquet català.

Qui no podrà acompanyar al Tecla Sala a la Super Copa és l’AEC Collblanc, que va disputar una fase d’ascens plena de contratemps. Malgrat tot, satisfacció màxima per a l’equip de Xavi Rego, que va iniciar l’any amb moltes cares noves i amb l’objectiu de salvar la categoria.

A la 1a Catalana femenina, l’AESE va mantenir-se amb relativa facilitat i l’any vinent compartirà categoria amb el Joventut L’Hospitalet “B”, que va aconseguir l’ascens després d’una temporada amb només quatre derrotes. Potser també els acompanya el Sant Josep Obrer, segon classificat i a l’espera de saber si també podrà pujar. L’AEC Collblanc, malauradament, va perdre la categoria.

A la 1a Catalana masculina, per la seva banda, va arribar el desenllaç més cruel, amb un Centre Catòlic que es va quedar sense ascens per un triple sobre la botzina. L’AESE, en la mateixa categoria, va acabar sisè mentre que el Sant Josep Obrer no va poder mantenir-se i baixarà a 2a Catalana, on també seguirà un altre equip de la ciutat, l’AESE “B”.

Categories territorials

A les categories territorials hi ha un ascens segur, el del CB Bellvitge Vermell, que ha completat una temporada perfecta amb un balanç de 24-0 i l’any vinent jugarà a 2a Territorial masculina. Estan pendents altres equips que podrien pujar de categoria: l’AEC Collblanc “B” i el BC Tecla Sala “B”, tercers classificats de diferents grups de 1a Territorial masculina; i el CB Bellvitge Blau, segon classificat de la 2a Territorial masculina.