L’Auditori Barradas acollirà aquest divendres, 29 de setembre, a les sis de la tarda, quatre de les activitats d’una nova edició de la Nit Europea de la Recerca. Un esdeveniment públic dedicat a la divulgació científica que se celebra anualment en més de tres-centes ciutats de trenta països d’Europa.

La primera de les xerrades serà “Emprentes de la lactància en el cervell”, a càrrec de Christian Stephan-Otto Attolini, de l’Hospital Sant Joan de Déu on es mostrarà com aprofitar grans bases de dades obertes per comprovar l’hipòtesis científiques amb impacte en la societat.

Altres xerrades seran “En què pensen els nadons?” amb Laia Marcert, on es parlarà de les tècniques que es fan servir en la recerca en infants i quins són alguns dels seus descobriments. La darrera xerrada serà “Green prints: espacios verdes y cerebros” de Claire Brabosccz on s’explicarà com es poden fer servir els enregistraments de l’activitat cerebral per treure informació important per al metge.

La participació és gratuïta i es recomana inscripció prèvia a través d’aquest formulari. Les activitats han estat organitzades per Pessics de Ciència que enguany celebra vint anys del seu naixement i LHCiència que promouen l’activitat en comunicació, divulgació i educació científica de L’Hospitalet.

La intenció de la iniciativa és apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats amb tallers, xerrades, observacions i experiments. Les activitats que es faran al Barradas tindran format de microxerrada i taller.

A Catalunya fa més de tres anys que s’organitza aquest esdeveniment oferint més de 200 activitats divulgatives per a tots els públics en seus com ara universitats, museus, bars, biblioteques i centres cívics. Podeu consultar el programa complet de la Nit Europea de la Recerca a través d’aquest enllaç.