La Meritxell Gené, la Sílvia Comes i l’Ivette Nadal són tres artistes amb trajectòries musicals independents que l’any 2017 van rebre la proposta del Barnasants per crear un espectacle reivindicatiu conjunt (Cançons Violetes, Les Kol·lontai) com a obertura del festival.

7 anys més tard tornaran a repetir el repte amb una component menys, però amb l’acompanyament d’una banda que aportarà més energia als temes del nou espectacle “Germanes de fronteres”, que s’estrenarà aquest divendres 26 de gener a les 20h al Teatre Joventut.

Les Kol·lontai durant les proves de so al Teatre Joventut

La Sílvia Comes ha explicat durant l’últim assaig que “aquests set anys han estat molt intensos i això ens ha permès endinsar-nos encara més en el feminisme. A banda de musicar poemes i temes propis també tractem qüestions com la intersexualitat, la maternitat, la menstruació o l’empoderament”.

Altres concerts reivindicatius al Teatre Joventut

La 29a edició del Barnasants s’estrenarà demà, però la programació s’allargarà fins al mes de maig amb un centenar d’actuacions reivindicatives que ompliran diverses sales de Barcelona i de l’entorn com L’Hospitalet, Viladecans o Sant Feliu.

El Teatre Joventut acollirà diversos concerts com el del cantautor Cesk Freixas (4 febrer) que celebrarà els 20 anys de trajectòria a més de Rafa Pons (17 febrer), Marc Parrot (1 març) i Clara Peya (17 març).