El pòdcast d’El Bando’ arriba al seu programa número 15. El seu tret diferencial? Que està realitzat per persones grans de la ciutat. A través del projecte ‘Escoltem les nostres veus’, els participants es reuneixen dos cops al mes a Torre Barrina per fer un pòdcast on fer sentir les seves opinions.

El projecte va néixer el desembre del 2022 i actualment en formen part gairebé una quinzena de persones grans amb un doble objectiu: alçar la seva veu i combatre la soledat no desitjada.

“Parlem de tot. Sobre temes d’actualitat i de qüestions que ens interessen”, ha explicat Juan Fernández, un dels participants.

Maria Alfonso, treballadora social del Punt d’Informació del Casal de Gent Gran de Pubilla Cases, explica que “per a ells és un espai on trobar-se amb altra gent i compartir experiències. També és una manera de donar-li importància a la seva veu”.

El projecte s’inclou dins el Pla d’acció de L’Hospitalet ciutat amigable amb les persones grans. I és que la ciutat forma part de la Xarxa de ciutats amigables de l’OMS. “Es tracta que es puguin desenvolupar accions que millorin la qualitat de vida de les persones grans”, ha apuntat Carme Tudela, cap del Negociat de Projectes i Serveis de Gent Gran.

Gràcies a Torre Barrina, els participants s’han pogut endinsar i formar en el món de la ràdio i és en els seus estudis on s’enregistra el pòdcast cada mes. A més, ara es pot escoltar en el facebook d”’El Bando’, gestionat també per ells.

Podcast número 15 d’El Bando: