El Banc dels Aliments ha recuperat 26.887 quilos d’aliments a Alimentaria, xifra que suposa un increment de més del 30% en relació a l’edició anterior. Els aliments recuperats i aptes per al consum humà ja estan sent distribuïts a diverses entitats socials.

L’objectiu és lluitar contra el malbaratament alimentari i contribuir a pal·liar la situació de pobresa de persones en situació de vulnerabilitat.  Del total de quilos recuperats, 11.558 ha estat producte sec, 11.214, producte fresc i 4.116, producte congelat.

La recollida dels aliments ha estat possible gràcies a la participació d’una vuitantena de personal i de voluntaris del Banc dels Aliments.

Aquesta col·laboració es va iniciar l’any 2010 i segons explica el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, “ens dóna la possibilitat d’oferir un tipus d’aliments que normalment no podem incloure habitualment. Podem distribuir més carn, formatge, pasta pizza i rebosteria”.

La recollida dels aliments ha estat possible gràcies a la participació d’una vuitantena de personal i de voluntaris del Banc dels Aliments.

El Banc dels Aliments a Alimentaria

A més d’aquesta acció de recollida dels aliments excedents, el Banc dels Aliments ha estat present durant tot el saló, en concret al pavelló 6, i ha estat en contacte amb diferents empreses i expositors, per oferir la seva gestió en les donacions i excedents, no només en el decurs de la fira sinó com una col·laboració continuada.  

Lluís Fatjó-Vilas explica que la recollida d’aquest excedent d’aliments , inclosos els productes congelats i refrigerats , entre d’altres, “s’ha de fer d’una manera àgil i per això fem servir 8 camions que fan viatges fins al magatzem que tenim al carrer Motors”. El banc treballa amb una xarxa de més de 300 entitats socials,

El Banc dels Aliments de Barcelona va distribuir l’any 2023, a través de la xarxa d’entitats socials, 18.000 tones d’aliments, de les quals, fins a un 60% eren aliments recuperats. Aquests aliments van ser distribuïts a 130.000 persones en situació de vulnerabilitat del nostre entorn.