Els alumnes del Centre de Dansa de Catalunya porten per segona vegada a L’Hospitalet ‘La Ventafocs’. Es tracta de l’adaptació al ballet del clàssic conte amb música de Johann Strauss que es podrà veure dissabte i diumenge a les 19 hores al Teatre Joventut.

Gairebé unes 40 persones pugen a l’escenari per interpretar els diferents personatges de ‘La Ventafocs’ des de les germanes, la mare, les fades, les bruixes i els cavalls. La directora del Centre de Dansa de Catalunya, Roser Muñoz, explica que la música de Johann Strauss és “molt atractiva” i “molt ballable”.

D’entre els ballarins a escena posem la mirada en el príncep, que interpreta Joan Sempere. Va entrar al Centre de Dansa de Catalunya amb només 12 anys procedent d’un poble de Castelló i al juliol, amb 17 anys, se’n va amb un contracte professional a la Houston Ballet, als Estats Units, després de guanyar el prestigiós Prix de Laussane de dansa clàssica. Aquest any també s’ha fet amb el Premi Beca Roseta Mauri, de Tarragona. Sempere explica que “el procés és llarg i complicat, perquè has de treballar molt per aconseguir-ho, però al final s’ha aconseguit”.

El també director de l’escola, Joan Boix, explica que “no deixa de ser un orgull” quan alumnes del centre es professionalitzen, ja que és el que es van proposar amb la Roser Boix quan van parar de ballar i van tornar a Catalunya. De fet, cada any algun alumne del Centre de Dansa de Catalunya s’ha convertit en ballarí amb contracte de temporada completa a companyies d’arreu d’Europa.

Els directors de l’escola Roser Muñoz i Joan Boix guanyat aquest any el premi Biloba que atorga la Casa de la Danza de Logroño i que reconeix la trajectòria de parelles artístiques i la seva feina posterior, en aquest cas creant un centre de formació professional. A més a més, la mateixa Casa de la Danza ha obert la convocatòria d’una beca per tal que un ballarí o ballarina pugui venir a estudiar al Centre de Dansa de Catalunya, a L’Hospitalet.