El sindicat CCOO ha presentat la memòria del CITE (Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers) on destapa les dificultats que tenen els treballadors estrangers per fer tràmits i també l’increment de persones en situació irregular.

“Amb aquest informe hem posat sobre la taula l’increment de les persones ateses que estan en irregularitat administrativa” ha apuntat Liliana Reyes, secretària de política territorial i migracions de CCOO de Catalunya, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, que ha afegit que “el 76% de les persones ateses no tenen papers, però estan treballant. Tenim persones que han vingut a treballar però que no se’ls dona el permís i per tant es troben en economia sumergida i amb moltíssimes trabes per poder regularitzar-se”.

Per a Liliana Reyes “la llei d’estrangeria és discriminatòria. Una vegada es compleixen el requisits ens trobem en una situació de burocràcia excesiva, ara estem entre 6 i 9 mesos de temps d’espera per a les cites i per a resolucions”.

Sobre l’accés al padró, més de 35 ajuntaments catalans, segons l’entitats, estan dificultant els tràmits per poder empadronar-se, entre ells el de L’Hospitalet. Per a Reyes “nosaltres també rebem persones per poder accedir al padró. En alguns ajuntaments ens trobem amb algunes normatives municipals que els exigeixen coses que no poden tenir, com un contracte de lloguer i si viuen en una habitació això és impossible”. Reyes creu que “el padró és molt important, és una espècie de metadret per accedir a drets bàsics com la sanitat, els serveis socials, l’educació per als fills, entre altres coses, com poder demostrar que has viscut en un municipi més de tres anys”.

[MEMÒRIA DEL CITE]