L’Hospitalet va trencar el 2024 dos anys seguits de sequera. Els 720 litres per metre quadrat que van caure l’any passat a la ciutat, doblen les quantitats recollides al 2022 i 2023, on no es van superar els 300 litres per any. El biòleg i meteoròleg José Luís Casanova Acha, assegura que “ha estat un any molt plujós, amb precipitacions abundants a la tardor i la primavera. Amb fenòmens com la DANA que va afectar a tot el Mediterrani”.

Pel que fa a les temperatures el 2024 es pot qualificar de càlid, sobretot tenint en compte els 3 graus per sobre del normal que van tenir l’hivern i l’estiu passat. Sobre aquesta darrera estació, cal destacar les altes temperatures que es van registrar a les nits. “Ara hem passat al concepte de nit tòrrida, de més de 25 graus, que ja no son aïllades son regulars. Un bon exemple és la canícula, que històricament va de mitjans de juliol a mitjans d’agost. Aquest estiu passat però, la canícula es va allargar fins a finals d’agost”.

De cara al 2025, s’espera que torni a ser plujós a L’Hospitalet. De fet, degut al canvi climàtic i l’afebliment de la corrent del àrtic a la primavera i la tardor, no es poden descartar que baixin masses d’aire fred a les nostres latituds tornant a provocar fenòmens com la DANA. “Potser no serà una DANA com la del novembre passat, però si es poden donar episodis de pluges torrencials”, afirma José Luís Casanova.

Aquest nou any les temperatures seran novament càlides a l’hivern i a l’estiu, la qual cosa no deixa de confirmar el canvi climàtic. Unes altes temperatures que no tindran regularitat a la primavera i la tardor, on s’esperen episodis de molta oscil·lació tèrmica.