Un estudi publicat a la revista mèdica British Medical Journal ha alertat que cada vegada són més els adults, nens i joves que s’han convertit en addictes als aliments ultraprocessats. En l’estudi ha participat el Dr. Fernando Fernández-Aranda, investigador de l’IDIBELL i cap de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l’Hospital de Bellvitge.

Hem parlat amb ell a l’Entrevista de l’Informatiu de TV de L’Hospitalet i ens ha dit que “ja s’han descrit altres processos addictius entre els joves i aquest és molt important perquè l’alimentació és un factor a tenir molt en compte pels seus efectes sobre la salut. Hi ha diversos ingredients que els fan més saborosos amb components altament addictius com ara els greixos i el sucre que porten en excés en el procés de fabricació”.

Aquests aliments perjudiquen seriosament la salut

Fernández-Aranda ha explicat allà on fan més mal aquests productes. “El sistema cardiovascular resta molt afectat. Hi ha augment de pes i el fet de menjar massa fa que la nostra salut se’n ressenteixi. Afecta majoritàriament a un sector de població amb pocs recursos i a les classes socials més desafavorides.”.

El Dr. Fernando Fernández-Aranda ha explicat com “caldria analitzar aquests components com ja va passar amb la nicotina i hauríem de seure a la taula tant la indústria, els legisladors i els investigadors per veure els components associats a aquests tipus d’aliments. La indústria hauria de ser la primera interessada en que hi hagi transparència i no crec que vulguin el mal de les persones. Cal informar a la població perquè es prengui més consciència”.