Amb l’avançament del calendari escolar cada cop s’han de fer més classes a temperatures que freguen els 30 graus, tan a l’inici de curs com al final. Per tal de millorar la sensació tèrmica a les aules, el Departament d’Educació ha posat en marxa un Pla d’Adequació al Canvi Climàtic, que compta amb fons europeus, i que contempla fer obres per millorar l’eficiència energètica a un total de 15 centres educatius de L’Hospitalet.

Detall d’una de les finestres renovades de l’Escola Milagros Consarnau

A l’Escola Milagros Consarnau, de Santa Eulàlia, aquest estiu s’han substituït les antigues finestres de fusta per unes altres de més hermètiques. A més, les persianes són reclinables i permet protegir les aules del sol segons l’hora del dia.

Segons ens han explicat des de l’equip directiu, aquestes obres els permet una millor ventilació de l’aula i es nota una temperatura més agradable. Però lamenten que només s’hagi fet a dotze aules, les que donen a les façanes més solejades. Però a les interiors, zones comunes o despatxos encara no s’han renovat.

A l’Escola Bernat Metge la situació és similar i la direcció pensa que la rehabilitació és incompleta. La Marta Mendoza ha dit que “sobretot ho notarem a l’hivern. Però aquesta ha estat una primera fase, esperem que aviat ens facin l’altra façana”.

També reclamen que l’Ajuntament finalitzi el seu compromís d’instal·lar tendals per cobrir el sorral del pati i que la Generalitat els faci arribar els ventiladors. Mentrestant, l’AFA de l’Escola Bernat Metge ja ha anunciat que s’encarregarà de comprar-ne alguns.

Pla de Xoc per a les altes temperatures

La Generalitat també té previst instal·lar aire condicionat en algunes zones d’altres sis centres educatius de la ciutat (quatre instituts i 2 llars d’infants):

  • Institut Europa (es climatitza la biblioteca)
  • Institut Bisbe Berenguer (es climatitza la biblioteca)
  • Institut  Pedraforca (es climatitza la biblioteca)
  • Institut  Provençana (es climatitza un espai polivalent)
  • Llar d’infants El Tren (es climatitza un espai central)
  • Llar d’infants El Passeig (es climatitza un aula polivalent)