Els veïns i veïnes de La Florida-Les Planes han assistit a la presentació del llibre que recull els primers 100 anys d’història d’aquests barris. La publicació és fruit d’un encàrrec del Pla Integral al Centre d’Estudis de L’Hospitalet per treballar la memòria amb el veïnat i les generacions nouvingudes.

A través de la dinamització de diversos tallers de memòria que s’han fet al Centre Cultural Ana Díaz Rico l’autor del llibre, Francisco Javier Rodríguez, ha pogut completar amb vivències personals i col·lectives un gran treball de recerca hemerogràfica.

Foto de Gabriel Cazado. Jordi Ibáñez, Francisco Javier Rodríguez i Inma Martos. durant la presentació del llibre.

Segons ha explicat a la presentació, “La Florida es pot definir com un barri combatiu. En poc temps va passar de ser un camp de vinyes a un gran barri molt densament poblat. I els veïns van haver de lluitar per aconseguir tots els serveis que hi ha actualment”.

Per al coordinador del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida, Lluís Esteve, “el més enriquidor d’aquest projecte ha estat el procediment. Perquè a través dels tallers hem despertat la memòria de molta gent que s’ha interessat en compartir les seves vivències“.

L’autor del llibre confia en el fet que aquest document sigui l’inici perquè algú altre ampli la història de La Florida-Les Planes en els pròxims anys.