El Trambaix ha arribat al seu 20è aniversari, des de la seva posada en funcionament, amb molt bona consideració per part dels usuaris i de la societat en general. El Trambaix uneix L’Hospitalet amb Barcelona i amb diferents poblacions del Baix Llobregat. A la ciutat hi ha l’estació de Can Rigal, a Pubilla Cases.

Lluís Alegre, director de mobilitat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha fet una valoració positiva de dues dècades de servei del Trambaix “la seva posada en marxa va suposar l’oferta d’un corredor de transport públic molt desitjat, que en línies d’autobús no podia ben servit i que un metro no acabava de donar, i va aparèixer l’idea de fer el tramvia amb un resultat idoni per a la seva circulació”.

El tramvia, que amb els anys ha reduït l’index d’accidents de trànsit respecte als seu inicis, és el transport públic més valorat per la ciutadania. “Hi ha dos temes que distingeixen una mica al tramvia, l’accessibilitat i una condució bastant suau per ser un vehicle en superfície” ha afegit Lluís Alegre que ha recordat que el Trambaix “és probablement un dels tramvies amb més demanda i més bona qualificació d’Europa”.