La dra. Núria Vilarrassa, especialista del Servei d’Endicronoligia i Nutrició de l’Hospital de Bellvitge, ha reclamat que les persones que pateixen obesitat, i que poden desenvolupar també una diabetis, han d’estar reconegudes com a malats crònics i que han de tenir també la seva medicació finançada.

La dra. Vilarrassa ha assenyalat, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, que “s’està a punt de comercialitzar un fàrmac per a les persones que pateixen obesitat i que hauria també d’estar finançat”.

“L’arrel del problema és que tenim una taxa d’obesitat molt alta, que és una malaltia crònica, i actualment no hi ha cap medicació finançada per tractar-la. En canvi, quan el pacient amb obesitat desenvolupa diabetis, en aquí sí que entra el finançament” ha afegit la metgessa.

En els darrers mesos la popularització de l’Ozempic ha provocat desabastiment a les farmàcies, donat que és el principal medicament que es recepta per als malalts de diabetis tipus 2.

L’Ozempic és una medicació que actualment està destinada a pacients de diabetis tipus 2, i es un fàrmac que, entre d’altres, redueix la sensació de gana. “Hi una problema d’estoc mundial i el que hi ha està reservat per tractar la patologia de la diabetis tipus 2”.

Per la dra. Vilarrassa “si no fem res, al 2035 un 37% de la població patirà obesitat. És una malaltia crònica però no la tractem com a tal”. En aquest sentit, afegeix Vilarrassa “estem discriminant aquests pacients, estem esperant que desenvolpin una patologia perquè rebin tractament.

Aquest dimarts, 14 de novembre, se celebra el Dia Mundial de la Diabetis.