La Universitat de Barcelona ha elevat l’Escola d’Infermeria a facultat. Hem parlat amb el Dr. Joan María Estrada, director de l’Escola d’Infermeria de la UB, a l’Entrevista de l’Informatiu. Ha dit que és un deute històric que calia resoldre i dona un impuls que farà avançar la professió.

Joan Maria Estrada ha parlat de “reconeixement social i acadèmic. És això el que s’aconsegueix amb la nova identitat acadèmica que suposa ser facultat i l’impuls que rebem que ens anirà molt bé pe avançar com a professió”.

El Dr. Estrada ha dit que “guanyem visibilitat que és molt important per a nosaltres en aquest moment. Ens permetrà créixer per tenir el nostre espai, les nostres veus i la gestió del dia a dia que serà millor i tindrem un avenç en la investigació”.

Un problema important que arribarà en pocs anys és el nombre elevat de professionals de l’infermeria que es jubilaran. El 40% tenen més de 50 anys i que es retirin les substitucions no seran encara del nombre d’infermeres que sortiran en properes promocions.

El Dr. Estrada ha afirmat que “esperem que els 600 nous professionals que sortiran en els propers tres anys sí puguin cobrir part de les baixes però no es podran substituir totes les places de jubilació amb la rapidesa que voldríem”.