Els veïns de L’Hospitalet compten aquest estiu amb 12 refugis climàtics per passar les hores de màxima calor. Aquests parcs i equipaments de la xarxa metropolitana són un lloc habitual per molts hospitalencs que intenten evitar les altes temperatures del carrer.
No obstant això, alguns veïns reclamen més refugis: “La part de Can Buxeres està molt bé, té molts arbres, molta ombra, i la veritat és que és un bon refugi climàtic de cara a l’estiu ara que fa molta calor, però a L’Hospitalet falten zones verdes i arbres, sobretot a les zones infantils, on falta ombra“, assenyala Mar Blava, veïna del parc de Can Buxeres.
Alba Pérez, també veïna de la zona, afegeix que “faltarien molts tendals per cobrir i que valoressin aquests parcs nous, que són molt bonics, i que a l’hivern s’hi està molt bé, però arriba l’estiu i et torres”.
Un oasi enmig de la ciutat
Els refugis climàtics són espais on la temperatura ronda els 27 graus i normalment hi ha disponibilitat d’aigua per refrescar-se, aire condicionat o l’ombra dels arbres.
La deshidratació i els cops de calor són especialment perillosos entre els nens i la gent gran. Als parcs, biblioteques i casals molts d’ells aprofiten per passar les hores més càlides.
En aquest sentit Guille López, Conseller Delegat d’Acció Climàtica de l’AMB, destaca que “en un context d’emergència climàtica, és prioritari que la ciutadania de l’àrea metropolitana, especialment aquella amb un grau més alt de vulnerabilitat, i que no té accés a espais privats amb aire condicionat, disposi d’aquests refugis”.
Actualment L’Hospitalet compta amb 3 refugis exteriors i 9 d’interiors. Des de l’Ajuntament l’objectiu és implantar una xarxa d’illes verdes a la ciutat, principalment plantant arbres a carrers i passejos.