La primera reunió operativa del Consell del Districte V ha donat a conèixer als veïns les actuacions urbanístiques previstes per als barris de Pubilla Cases i Can Serra. Es destinaran dos milions d’euros a millorar espais com la plaça de la Carpa, el carrer Mina, les pistes de L’Hospitalet Nord, la regidoria i el casal d’avis.

El carrer Simancas és inaccessible per les seves escales. Ara l’Ajuntament ha previst reordenar el carrer, eliminar escales, posar una rampa i ampliar les voreres a 3 metres. És una de les petites millores per a Pubilla Cases i Can Serra que la regidora adjunta d’Espai Públic i Urbanisme, Glòria Herance, ha presentat durant el primer Consell del Districte V.

Els carrers Mina y Naranjos passaran a ser de prioritat invertida, ampliant les voreres. A la plaça de la Carpa se substituirà el paviment blau per un material antilliscant i a la plaça de la Moncloa es tornarà a fer la rampa d’accés.

Hi haurà actuacions a l’equipament esportiu de L’Hospitalet Nord. Està previst reduir la profunditat de la piscina exterior per poder practicar l’aquagim. També s’ha previst canviar el terra de la pista d’atletisme, ara malmès, perquè la Federació no autoritza competicions si el terra no està en condicions.

També en l’àmbit esportiu, es millorarà la pista esportiva de l’Institut Torres i Bages, canviant la tanca i les cistelles.

Una de les actuacions de major envergadura és l’ampliació del Casal d’Avis, que ocuparà l’espai de l’actual regidoria, mentre que la regidoria passarà a ocupar el local del casal.

Actuacions per a tota la ciutat

Glòria Herance també va informar d’actuacions que es realitzaran a tots els barris de la ciutat i que afecten a Pubilla Cases i Can Serra com són l’asfalt d’alguns carrers, la retirada de quioscos tancats, la instal•lació d’aparells de jocs i d’esport als parcs o l’adequació d’espais per a horts urbans.

Èxit de la festa major i la campanya comercial

Durant la reunió del Consell del Districte V s’ha valorat la darrera Festa Major de Pubilla Cases. Els veïns consideren que va ser un èxit i que el concurs de tapes va ser un gran encert, a més de donar a conèìxer locals del barri. Igualment, es va valorar de forma positiva la nova associació de comerciants de Pubilla Cases, que en 40 mesos ha aconseguit 70 associats.

El regidor del Districte V, Pepe Castro va destacar que, per tractar-se de la primera sessió, l’ordre del dia era força àmplia. “A més de les propostes urbanístiques, hem de fer balanç d’activitats com la Primavera de Tapes o els Patis Oberts, que han funcionat molt bé al barri”. Castro també va remarcar la importància dels Consells de Districte ja que, “permeten a les entitats formular propostes de futur i de millora per als barris”, va dir.