L’exposició Cicatrius‘ és un recull de fotografies fetes per dones migrants, algunes d’elles víctimes de violència de gènere, i vinculades a l’entitat Mujeres Pa’lante, que han plasmat les seves vivències personals en fotografies.

Una d’elles és la Chantal. “Darrere les meves fotografies hi ha la voluntat de demanar justícia per un cas, que em va succeir a mi, d’una temptativa de feminicidi. I una manera de poder enfrontar-m’hi ha estat fent fotografies de les meves cicatrius”, ha explicat.

La Melina Flaviana, també en forma part i ella ha explorat els seus vincles familiars. “I he plasmat la meva necessitat de reconnectar i reconèixer les meves arrels i d’explorar el meu vincle amb la meva família”, ha assegurat.

La mostra és el punt final dels tallers Passenger Tales, un projecte de mediació i creació artística que utilitza la fotografia participativa amb l’objectiu de fomentar una transformació en les persones i col·lectius en risc d’exclusió. 

El projecte es duu a terme amb 25 tallers presencials setmanals durant 6 mesos de l’any. El propòsit d’aquest procés és, a través de l’assaig fotogràfic, recuperar emocions i fragments de les seves històries personals per reconstruir, d’una manera simbòlica, una narració visual pròpia, a través d’una imatge, com a metàfora de les seves pròpies vivències.

Aquest procés creatiu i l’exposició fotogràfica ‘Cicatrius’ fomenten l’empoderament i la visibilitat del col•lectiu davant la societat. La mostra es pot visitar fins al 12 de gener al TPK.