‘Dones admirables’ és el documental que centra avui la celebració del Dia Internacional de la Dona a L’Hospitalet. És dirigit per Aurora Antón i Sònia Pons en col•laboració amb el Programa Municipal de la Dona. Les protagonistes han participat en els tallers organitzats pel Programa i han guanyat un premi pel documental realitzat l’any passat també per al Dia de la Dona.

En aquest documental, les protagonistes parlen de dones que han estat referents a les seves vides i que les han ajudat a créixer com a persones amb la seva actitud solidària cap a les altres dones. Al mateix temps, expliquen les seves experiències. Aurora i Sònia pensen que són dones admirables. “Pensen que per no tenir estudis o una feina reconeguda socialment no tenen un valor”, diu Aurora Antón. Sònia Pons afegeix que “són impressionants perquè totes pensen que el que estan explicant no és important i són històries de vida i lluites personals molt importants”.

Afirmen que han estat molt generoses davant la càmera “ens hem quedat commogudes de com patien les seves històries. En tot moment s’han sentit molt còmodes tot i saber que hi hauria moltes persones que les sentirien.

D’altra banda, Sònia Pons i Aurora Antón han rebut el Premi Mila de Periodisme en la categoria d’audiovisual, que atorga l’Ajuntament de Lleida, pel documental Dones Descalces: Tabús i Feminitat. Aquest va ser el primer documental que van dirigir, guiades per la filosofia que impulsa el Programa Municipal de la Dona. 

El documental es va presentar al Teatre Joventut i el va emetre TV L’Hospitalet. En ell diverses dones parlen de temes que han estat tabús al llarg de la seva vida, en relació amb la menstruació, la virginitat, la sexualitat, els anticonceptius, la maternitat i l’educació.

Canal 33 emetrà aquest dissabte, a les 11 i a les 18.30 hores Dones Descalces: Tabús i Feminitat