L’entitat Dona’m Salut L’H ha presentat el seu programa amb el qual buscarà resoldre dubtes i ajudar les veïnes de L’Hospitalet en matèria de salut femenina. Les organitzadores recorden que la salut de les dones ha estat històricament invisibilitzada per una visió on l’home era protagonista i molts cops acaparava l’atenció dels estudis i la investigació mèdica.

Les impulsores són totes professionals de l’àmbit sanitari i han detectat una manca important de coneixements per part tant de les dones que atenen com dels companys de professió.

“Hi ha professionals que no tenen formació en gènere, llavors no es pot donar la informació completa si no la tens. A més, si el professional no la busca, el sistema no l’ofereix”, assenyala Ariadna Munné, infermera i impulsora de la iniciativa.

Desinformació i mites

Aquesta una situació que ha fet que moltes dones no comptin amb la informació sanitària adequada o creguin mites sense fonaments científics.

Dona’m Salut L’H ha cridat a totes les entitats i persones interessades amb el tema que facin força en comú per crear una xarxa a L’Hospitalet que acabi amb la invisibilització de la dona en el món de la salut.